Interesul Public ( I )

Interesul Public ( I )

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
0

de Robin H

Sfârșit de an. Lefurile la ăia din față plus pensiile speciale crescute.  Alde conducătorii își amintesc azi că urmează 2016 an electoral. Președintele ni se adresează parcă mai des. Deși abia a trecut un an o schimbare clară, în primul rând de acolo vine liniștea. Au dispărut laudele albeicazăpada pentru țară, țigăncile’și învârt hora și fără lupul de mare, până și rușii au scăpat ne’njurați. Doar că stai să vezi, el are gânduri mari, cică își face o trupă nouă, că fraieri sunt destui …. poate ajunge primministru ?! Becali nici el mai prejos vrea partid ortodox e posibil că berbecii se vor înfrunta în viitorul apropiat.

Președintele Klaus pășește cu dreptul deși o parte din media îl dezmiardă pentru încetineală. Avem și mesajul de interes public venit de la el: “Elevii trebuie să învețe să trăiască sănătos” și “Sănătatea generațiilor viitoare, va fi decisivă, pentru dezvoltarea României”  ne spune președintele  Iohannis, pentru asta merită nota maximă. Poziția de interes public președintele Iohannis la sfârșit de an punând baza unei speranțe poate că și țara asta poate fi o țară normală iar noi ne debarasăm de țara banana conceptul frământat îndeajuns de acel Emil care prin anul 2000 nu găsea scăparea.

Trebuie să ne oprim la sănătatea publică, adică la sănătatea interes public. Ignoranți avem destui, așișderea am moștenit gena hoției, nimeni însă n-a fost preocupat de necesitatea politicii coerente pentru sănătate. Ne uităm la mulțimea ortodoxă aia care brăzda târâș-grăpiș cărările înspre nu știu ce moaște rătăcite, asta știa tv-ul să deie cu nemiluita. Dar mulțimea trebuie și călăuzită, ăsta fiind interesul public. Popimea nimic doar cu gândul la sutană și cum agonisește încă ceva, eventual bani de la guvern apoi să tot croiască la cruci iar școli și spitale nu ne trebuie că ne târâm după moaște.

Sănătatea nației însă trebuie cultivată.  Aici vine  și se distanțează Iohannis. Copiii de mici trebuie a cunoaște cum arată viața sănătoasă. După ce am intrat în UE tv-urile  au început să facă reclamă la viața aia bună și sănătoasă: cum te scoli bei tu nenică o cană cu apă, mațele și sângele devin fluide, sângele curge mai bine. Astăzi copiii se duc și nu prea la ora de educație în sănătate însă prevenția trebuie să devină prioritate zero. Ar trebui ca de mici copiii să cunoască și adevărul, și să-l deprindă. Ar fi cu totul jenant să ne reamintim îndemnul altor președinți pe la sfârșit de an și la succesurile lor.
Nu vrem dar trebuie să amintim și falsa goană după medicamente. Studiile serioase ne indică astăzi necesarul de medicamente cel mult 1/3 din cât se consumă, operații idem. Vrem un popor sănătos, nu conform unei isterii media în care toți ar trebui operați iar guvernul să compenseze orice bumbi.
E timpul să fim mai serioși și să ne cunoaștem interesul. Statistica pe anul 2000 parcă, indica 10M de operații la o populație de sub 20000000 locuitori. Romania țara banana. 10.000.000 de operații iar noi nu aveam cu ce să combatem conceptul țara banana fiindcă asta eram. Medicamentele însă puteau să fie prescrise ori nu, intrau în organism și distrugeau ficatul. Decesele nu se mai raportau cumva la boli anume, chimicalele produceau totul. Cei care prin anul 2000 protestau în Timișoara să capete  mai multe medicamente toate gratis, au căpătat, apoi liniște. Toți s-au mutat sub lespezi.

Țările cu adevărat avansate eventual Scandinavia acolo dacă ai boala prostului nu-ți dau nimic tu ești cel vinovat, să te descurci cum poți. La noi aici încă ne mai îndopăm cu chimicale. Educație ioc.  

Calea spre o viață mai bună, spre normalitate, spre alt concept decât țara banana o aflăm doar cu năzuința spre țara unde salariul minim este 1200 lei. Ăștia grași și cu perindare pe sticlă au obținut creștere la leafă și pensii speciale. Omul de rând merită un  salariu minim de 1200 lei lunar, iar noi n-avem ce discuta, nu-i nici cale de întors. Guvernul trebuie să facă asta, Ponta a avut aici dreptate.

După ce avem salariul minim 1200 lei lunar oamenii se raportează la ceva real, tot interesul public.

Încercăm să discutăm și altădată, eventual așteptăm sugestii, feedback, cum vreți să-l definiți. Era cândva un post radio ce discuta live apoi la tv, apoi nimic, oare online este posibil așa ceva? Când? Banatul.meu poate fi interfața. Mult succes și inspirație. Comunicând între noi, dovada că existăm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *