Institutul Oncologic din Timișoara, pe lista scurtă a proiectelor care ar putea fi finanțate prin PNRR

Institutul Oncologic din Timișoara, pe lista scurtă a proiectelor care ar putea fi finanțate prin PNRR

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Vești bune în ceea ce privește un proiect deosebit de important pentru infrastructura medicală din zona de vest a țării. Institutul Oncologic din Timișoara a fost inclus pe lista scurtă a celor 42 de proiecte care ar putea fi finanțate cu bani europeni, prin PNRR.

În urma evaluării de către Ministerul Sănătății a dosarelor de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR, Obiectivul de investiții “ Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, Calea Torontalului, km.5 a îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și va intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

Am o veste bună la final de an: proiectul pentru Institutul Oncologic din Timişoara, depus acum două săptămâni, a fost declarat eligibil în urma etapei I de verificare. Mai sunt nişte paşi de urmat, dar sunt extrem de optimist“, spune deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *