Institutul Francez din Timișoara îi învață gratuit pe elevi să devină scenariști

Institutul Francez din Timișoara îi învață gratuit pe elevi să devină scenariști

- in Locale, Social, Stiri
0

Institutul Francez din Timișoara a informat că, împreună cu, conf. univ. dr. Lucian Ionică, specialist TV, le propun liceenilor un atelier de scenarii de filme foarte scurte.

Astfel, în săptămâna 4-8 februarie, adolescenții de la 16 la 18 ani pot învăța gratuit cum se concepe un scenariu de scurt-metraj, de la structurarea poveștii până la conturarea personajului. Realizator al peste 40 de filme documentare şi reportaje TV, conf. dr. Lucian Ionică va desfășura un atelier interactiv care pornește de la creații premiate la Festivalul International « Très court », dar și de la alte filme de acest gen sau chiar de la povestiri de mici dimensiuni.

Atelierul se focalizează asupra scrierii scenariului, filmele putând fi realizate de participanți după terminarea cursului. De altfel, Institutul Francez din România organizează în fiecare an un concurs de filme foarte scurte pentru selecția românească a Festivalului Internațional « Très court » ! Participarea la atelier poate fi un prim pas spre înscrierea în această competiţie. Dacă doresc, participanţii vor avea posibilitatea de a prezenta în cadrul cursului filme realizate anterior. Atelierul se va desfășura în limba română, din 4 până în 8 februarie, de luni până vineri, de la 14:00 la 16:00.  Cei interesați se pot înscrie până în 30 ianuarie, sunând la Institutul Francez (0256490544) sau trimițând un e-mail la adresa: contact.timisoara@institutfrancais.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *