Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, afectat de un atac cibernetic

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, afectat de un atac cibernetic

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
institutul de boli cardiovasculare timisoara

Mai multe unități medicale din România au intrat în atenția hackerilor. Astfel, în această noapte, 18 spitale au fost afectate de un atac cibernetic. Ministerul Sănătății anunță că printre acestea se află și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

În cursul nopții de 11 spre 12 februarie 2024 a avut loc un atac cibernetic masiv de tip ransomware asupra serverelor de producție pe care rulează sistemul informatic HIS. Ca efect al atacului, sistemul este nefuncțional, fișierele și bazele de date sunt criptate. Incidentul se află sub investigația specialiștilor IT, inclusiv experți în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică și sunt evaluate posibilitățile de repunere în funcțiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenție excepțională și pentru celelalte spitale care nu au fost afectate de atac”, a informat Ministerul Sănătății.

Potrivit instituției, se încearcă remedierea cât mai rapidă a disfuncționalităților. De asemenea, în toate spitalele în care funcționează acest tip de sistem informatic au fost luate măsuri de siguranță: limitare internet, salvare date pe suport extern, etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *