Inspectoratul Regional în Construcții Vest urmează să fie desființat

Inspectoratul Regional în Construcții Vest urmează să fie desființat

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Anunț a fost făcut vineri seara de Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Iapă susține că sunt șanse ca Inspectoratul Regional în Construcții Vest să fie desființat, în viitorul apropiat.

“În scurt timp, chiar săptămâna viitoare, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vom supune dezbaterii publice proiectul de act normativ privind eficientizarea ISC prin desființarea structurii regionale, respectând prevederile legale stabilite de Codul Administrativ. Va fi o măsură binevenită luată de Guvernul României la propunerea domnului ministru Csecke Attila“, a scris Cătălin Iapă, pe Facebook.

Secretarul de stat a mai precizat că această reformă organizatorică se va impune în toate regiunile țării și vizează atât o eficientizare a cheltuielilor instituției, dar și o organizare mai eficientă.

Inspectoratul de Stat în Construcții este una din puținele instituții care are atât structură națională, structuri regionale, cât și structuri județene, iar acest tip de organizare, în actuala configurație administrativ-teritorială a țării, este una care conduce la suprapunerea de atribuții, același lucru fiind făcut ori de nivelul județean, ori de nivelul regional. Atribuțiile se suprapun, dar și costurile instituției cresc. La nivel național se poate face, în acest fel, o economie de până la 21 milioane lei/ an, cheltuiala făcută în 2020 de structurile regionale pentru 124 de salarii, pentru sedii, autoturisme, combustibil sau alte cheltuieli“, a detaliat Cătălin Iapă.

Secretarul de stat a ținut să critice Inspectoratul Regional în Construcții Vest pentru faptul că nu doar că ar cheltui mulți bani, dar și că de-a lungul timpului ar fi acționat împotriva Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *