Înscrieri cu scandal în clasa zero, la Liceul Pedagogic din Timișoara, după ce s-a folosit aplicația Google Maps

Înscrieri cu scandal în clasa zero, la Liceul Pedagogic din Timișoara, după ce s-a folosit aplicația Google Maps

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
liceul pedagogic

Folosirea aplicației Google Maps de către reprezentanții Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a declanșat un scandal uriaș. Mai mulți părinți au reclamat, săptămâna trecută, Inspectoratului Școlar Timiș, situația, iar o comisie județeană a început o anchetă. Vineri, toate cele 135 de dosare de înscriere au fost verificate de către Inspectoratul Școlar Timiș și s-a ajuns la concluzia că cinci copii declarați admiși ar fi trebuit respinși.

“Nu e normal ca copiii unor părinți să fie într-un fel favorizați și alții discriminați, toți trebuie să fim tratați în mod egal, nu diferențiat. Am considerat oportună reverificarea, am vrut să mă asigur că s-a făcut corect departajarea. Astăzi avem 12 copii al cărui status ar trebui să se modifice din respins în admis. Am o solicitare din partea Liceului Pedagogic de a majora cu șapte numărul de locuri pe toate cele trei clase pregătitoare. Deci, sunt 12 copii care trebuie să fie admiși și avem cinci situații de copii care au fost admiși, dar care trebuie respinși. O situație legată de distanța între locul de muncă al părinților și școală. Un caz nu are apreciere la dosar, un caz s-a retras și celelalte două situații de copii admiși care aveau aprecierea sintetică eliberată de SRL-uri”, a declarat, astăzi, Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș.

Concret, conducerea Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara a stabilit ca unul dintre criterii să prevadă că prichindeii ai căror părinți au locul de muncă la o distanță de cel mult 500 de metri de școală să primească 25 de puncte, iar cei care muncesc la o distanță cuprinse între 500 și 1.000 de metri de unitatea de învățământ să primească 20 de puncte. Doar că cei care au preluat dosarele de înscriere au calculat, în unele situații, această distanță de la adresa oficială a școlii la locul de muncă, adică B-dul C.D. Loga, nr. 45, unde se află și poarta principală, iar în altele de la intrările laterale în liceu, aflate pe alte străzi.

Neregulile descoperite de Inspectoratul Școlar Timiș au fost transmise și Ministerului Educației. Astăzi, ISJ Timiș așteaptă un răspuns de la minister pentru a afla dacă poate modifica lista cu candidații admiși în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, după ce dosarele au fost verificate.

“Reprezentanții școlii spun că au fost presiuni foarte mari, fiecare părinte a vrut să aibă contact vizual cu directorul unității de învățământ. Eu nu aș vrea să fac acuzații nefondate”, a adăugat Aura Danielescu.

“Cine este de vină pentru această situație? Aici se poate discuta. Noi am propus un criteriu de departajare cu privire la distanța locului de muncă al părinților față de școală. Această distanță am putut-o măsura doar cu Google Maps. Aici au existat erori, datorate în mare parte celor care au manipulat calculatorul și au cerut date despre distanță. Adresa oficială a școlii e Bd. C.D. Loga, nr. 45, dar pentru fluidizarea traficului în ore de vârf se utilizează și celelalte două intrări laterale. Nu m-am gândit că cei care au introdus dosarele de înscriere fac referințe la alte adrese decât cele oficiale. Trebuie să reținem un lucru: nu s-a greșit cu rea intenție. Orice rea intenție este exclusă, din punctul meu de vedere. Greșelile făcute vor fi corectate”, s-a scuzat Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *