Informații relevante și utile fermierilor în domeniul Protecția Plantelor, pe o pagină de Facebook creată de USVT

Informații relevante și utile fermierilor în domeniul Protecția Plantelor, pe o pagină de Facebook creată de USVT

- in Agricultura, Educatie, Locale, Stiri
0
Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) anunță că, a creat în premieră o pagină de extensie universitară pentru domeniul Protecția Plantelor.
Pagina se numește USVT PLANT PROTECTION și poate fi accesată de către toți fermierii români (profesioniști sau amatori), companii care activează în agricultură, cercetători, cadre didactice universitare sau din preuniversitar, studenți (licență, master, doctorat), mici producători și orice persoană pasionată de agricultură și sănătatea plantelor.
În curând, USVT va lansa extensii universitare și pe alte domenii prioritare pentru agricultura românească și nu numai.
Scopul extensiei universitare pe domeniul Protecția Plantelor este de a furniza informații relevante și utile fermierilor români și numai, deoarece specialiștii în protecția plantelor sunt foarte puțini la acest moment iar fermierii au nevoie de astfel de informații pentru a gestiona corect bolile și dăunătorii din culturile agricole.
Gestionând corect patogenii, dăunătorii și buruienile, numărul tratamentelor aplicate va fi mai mic. În consecință, poluarea va fi mai scăzută iar produsele vegetale vor fi lipsite de reziduuri de pesticide, nitriți și nitrați, micotoxine etc. Un obiectiv important al acestei extensii universitare este creșterea vizibilității universității în rândul fermierilor și a companiilor producătoare de inputuri pentru protecția plantelor cât și pentru actualii și viitorii studenți și crearea unei comunități în jurul acestui canal de comunicare online. Vor fi promovate expertiza cadrelor didactice (experiență și cunoștințe) și resursele academice disponibile la universitate în domeniul protecției plantelor“, spun reprezentanții USVT.
Articolele tehnice de pe această pagină vor acoperi subiecte de actualitate din domeniul protecției plantelor. Pe lângă articolele tehnice vor fi emise alerte și informări importante ori de câte ori este nevoie, se va răspunde la întrebările puse de către persoanele care accesează informațiile postate, vor fi promovate activități care se desfășoară în cadrul USVT (conferințe, workshop-uri, târguri etc). De asemenea, vor fi evidențiate realizările importante în domeniul protecției plantelor ale cadrelor didactice (care sunt și cercetători), în special proiectele de cercetare și consultanță cât și cărțile și lucrările științifice publicate în reviste ISI cu factor de impact.
Stați aproape de noi pentru a fi la curent cu informații corecte, din teren în timp real și nu ezitați să ne contactați atunci când întâmpinați probleme de protecția plantelor în culturile dumneavoastră. Vă putem ajuta cu diagnoză și recomandări de combatere. Vă invităm să accesați cu încredere extensia USVT pe domeniul Protecția Plantelor: USVT PLANT PROTECTION“, mai spun reprezentanții USVT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *