Informarea firmelor cu privire la protecţia datelor, în atenția CCIA Timiș

Informarea firmelor cu privire la protecţia datelor, în atenția CCIA Timiș

În data de 3 mai, Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Timiș în parteneriat cu Societatea de Avocați Galu & Partners au organizat o sesiune de instruire referitoare la iminenta aplicare a Regulamentului European privind protecția datelor personale, sub genericul: „Actualitate în protecţia datelor personale. Ce ar (mai) fi de făcut până în 25 mai 2018?”

Subiectele de mare interes au fost pregătite și susținute de Melinda Galu, Claudiu Galu, Bogdan Solga și Anca Achim, iar cei peste 70 de participanți la seminar au avut ocazia să poarte un dialog nemijlocit cu organizatorii pentru clarificarea aspectelor de interes din sectoarele de activitate prezente.

Speakerii au insistat asupra perspectivelor juridice și de securizare a datelor și au prezentat o structură de revizuire a activităților, necesară pentru conformarea societăților la cerințele Regulamentului.

De asemenea, au fost acordate sugestii pentru pregătirea viitoarelor activități (to do list), inclusiv referitoare la modul de colectare, procesare și stocare a datelor, în vederea  implementării noilor proceduri.

Utilitatea seminarului a provenit și din caracterul concret al discuțiilor, îndreptate spre latura practică. Participanții au avut ocazia să adreseze întrebări punctuale, la care au primit răspunsuri individualizate, pentru fiecare tip de situație în parte, astfel ca fiecare dintre aceștia să înțeleagă mai bine ce are de făcut și cum trebuie să procedeze atât pentru a respecta obligațiile stabilite de Regulament, cât și pentru a evita orice sancțiune viitoare.

Importanța și interesul acordate de CCIA Timiș acestui subiect continuă cu o sesiune de instruire în domeniul Protecției Datelor cu Caracter Personal, organizată de Direcția Formare și Perfecționare Profesională, în perioada 29 – 31 mai, și care are ca scop transmiterea de informații practice privind modul de implementare a dispozițiilor legale. Instruirea este susținută de av. Melinda Galu și se finalizează cu o diplomă de participare eliberată de către CCIA Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *