Informare meteo: sunt așteptate ninsori la munte, inclusiv în Banat

Informare meteo: sunt așteptate ninsori la munte, inclusiv în Banat

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
ninsoare

Se înrăutățește vremea în întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea, valabilă de mâine, de la ora 12.00, și până sâmbătă, la ora 17.00, fiind așteptate ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, precum și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea”, a informat ANM.

De asemenea, potrivit meteorologilor, la finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *