“Informare acasă! Siguranță în lume!”, la I.T.M. Timiș

“Informare acasă! Siguranță în lume!”, la I.T.M. Timiș

- in Locale, Social, Stiri
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a organizat sâmbătă, 9 iunie, o întâlnire destinată cetăţenilor români ce doresc să muncească în străinătate, să studieze sau să se stabilească în afara graniţelor României. Acţiunea  face parte din Campania Națională  “Informare acasă! Siguranță în lume!” lansată de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat  cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

La evenimentul de sâmbătă, 9 iunie, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş au participat 100 persoane.

Inspectorul șef adjunct Ileana Tomoiagă a ținut un cuvânt de deschidere informând persoanele prezente la eveniment, asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă în afara graniţelor României prin intermediul agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Inspector șef al I.T.M.Timiș, Pavel Kașai a concluzionat şi a tras un semnal de alarmă în cuvântul dumnealui la finele evenimentului, arătând importanța informării cu privire la accesul tinerilor români pe piaţa muncii din străinătate şi adresând mulțumire și apreciere pentru toți participanții, colaboratorii  și persoanele prezente.

Această acţiune este  coordonată de către Inspecția Muncii București şi urmăreşte formarea unei culturi de prevenire a riscurilor la care se pot expune tinerii care se hotărăsc să lucreze la negru în străinătate.