Inedit: intervenție artistică la o fântână publică din Timișoara

Inedit: intervenție artistică la o fântână publică din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Pregătiri la Timișoara pentru a marca 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989.

În acest sens, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat, pe Facebook, că s-a derulat un proiect inedit, prin care o fântână publică, aflată în zona Bucovina, a fost transformată în obiect de artă.

Un obiect banal, dar foarte utilizat. Una din zecile de fântâni publice din Timișoara. Intervenția artistică o transformă în atât de multe planuri. Estetic, arată cu mult mai bine. Simbolic, proiectul face parte din intervențiile ce marchează 30 de ani de la Revoluție. Comunitar, artiști împreună cu locuitorii din Bucovina au transformat fântâna în obiect de artă. Felicitări Grupului NAVA C2 (Dorian Bolca, Lorin Blaj, Ilie Duță, Rareș Moldovan, Eugen Țibuleac) și tuturor celor care au contribuit, a scris viceprimarul Dan Diaconu, pe rețeaua de socializare.

Intervenția la fântâna publică a fost realizată în cadrul proiectului “Memoriile Cetatii”, realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”.