INEDIT Fântâna cu Pești, decorată cu flori: a început a treia ediție a Festivalului Timfloralis FOTO

INEDIT Fântâna cu Pești, decorată cu flori: a început a treia ediție a Festivalului Timfloralis FOTO

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei are alte înfățișare, în aceste zile. În cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Timfloralis, Asociația Floriștilor Români a decorat cu flori mov fântâna din Piața Victoriei. Prin urmare, nu puțini au fost timișorenii care s-au grăbit să se fotografieze sub inedita coroană care acoperă fântâna.

De asemenea, în centrul Timișoarei au apărut arcade împodobite cu flori de toate culorile, iar în Piața Operei, mai multe creații din aranjamente florale, în special trandafiri și bujori albi și galbeni.

Deschiderea oficială a Festivalului Timfloralis a avut loc vineri, cei prezenți în centrul orașului putând lua parte și la realizarea unei construcții florale pe scena amplasată în Piața Operei, de către un designer cunoscut din Olanda.

timfloralis

“Pentru aranjamentele din fața scenei am folosit 35 de soiuri de trandafiri și bujori. Anul acesta am creat niște bănci în jurul aranjamentelor florale, pentru ca trecătorii să se poată așeza și să se bucure de flori. Am folosit mult galben, pentru că această culoare semnifică speranță, speranță pentru un viitor mai frumos”, a precizat Denis Kneepknes, designer olandez.

Primarul Nicolae Robu a luat cuvântul în deschiderea Timfloralis pentru a le povesti celor prezenți în centrul orașului cum a luat naștere acest festival.

“Îmi aduc aminte cu plăcere când, acum aproape patru ani, doi colegi, consilieri locali, Adelina Tîrziu și Ștefan Sandu, mi-au sugerat să facem un festival al florilor. Sugestia a venit foarte bine pe un fond de sensibilitate a mea la frumos, la flori și pe un fond de documentare făcută în Dubai, în celebra Miracle Garden, unde am petrecut câteva zile de concendiu. Vă îndemn să vă bucurați din plin de toată această ofertă de frumos care a fost pregătită”, a declarat Nicolae Robu.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expoziţii florale şi aranjamente, o serie de workshop-uri foarte interesante atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesionoisti, o paradă a modei cu accesorii florale, spectacole inedite de muzică și dans, evenimente cu și pentru copii. De asemenea, în piața împodobită festiv se vor regăsi standuri expoziţionale cu vânzare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *