Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în luna mai

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în luna mai

- in Economie, Locale, Stiri
0

În luna mai 2018, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a scăzut față de luna anterioară cu 8 puncte până la valoarea de 41,5 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 25,1 puncte). Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Astfel, Indicatorul condițiilor curente a scăzut față de luna anterioara cu 9,5 puncte, până la valoarea de 56,9 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a scăzut cu 27 puncte). Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 7,2 puncte până la valoarea de 33,8 puncte (față de aceeași luna a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 24,1 puncte).

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, aproximativ 90% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7046, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7603.

Rată anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (mai 2019/mai 2018) a înregistrat o valoare medie de 4,58%.

Sondajul este realizat în ultima săptămâna a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile ÎI și III ale examenului CFA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *