Inconştienţa se plăteşte cu amenzi grele, la Timişoara

Inconştienţa se plăteşte cu amenzi grele, la Timişoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Timiș a derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 3 noiembrie – 5 decembrie, 26 acțiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 64 neconformități, dintre care patru au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 13 amenzi, în cuantum de 59000 lei și s-au aplicat 51 de avertismente.
Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 16 obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor au fost: verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție; verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire; asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor; existența autorizației de securitate la incendiu; reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor și asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru perioada următoare, IGSU va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

Gh. M.