A început Conferinţa internaţională Eco-Impuls 2017, la Timişoara

A început Conferinţa internaţională Eco-Impuls 2017, la Timişoara

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Conferinţa internaţională Eco-Impuls, organizată de Aquatim, Fundația Aquademica și Universitatea Politehnica Timișoara, a început joi, 5 octombrie, la Staţia de epurare a oraşului.

Loredana Leordean a explicat că, astfel, cu acest prilej, a avut loc şi a treia ediție a concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor. 12 echipe, a câte doi instalatori, salariați ai mai multor companii de apă din România, au luat startul competiției dimineață, pe o platformă special amenajată la stația de epurare. Probele de concurs au constat în execuția unui branșament într-o conductă sub presiune, a unui racord de canalizare și inspecția video a conductei. Ultima probă este o noutate introdusă la această ediție, folosită în practica reală la depistarea branșamentelor ilegale.

 Viteza, dar și calitatea execuției au fost punctate de juriul format din teoreticieni și practicieni ai domeniului apei: prof. univ. dr. ing. Ion Mirel, conf. dr. ing. Constantin Florescu, Nicolae Păcurar (HTI), Marius Pop (Funke) și Mădălin Piescu (Aliaxis). Câștigătorii ediției 2017 a concursului Stan Vidrighin au fost: locul I – Aqua Caraș, locul II – Compania de Apă Arad, locul III – Compania de apă Someș (Cluj). Materialele necesare desfășurării competiției, diplomele și premiile destinate câștigătorilor și participanților au fost puse la dispoziție de sponsorii acestei ediții, HTI, Funke, Aliaxis și Termo Tools.

Gh. M.