A început cea mai importantă operațiune la Pasajul Jiul din Timișoara

A început cea mai importantă operațiune la Pasajul Jiul din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

A început ce mai grea operațiune la Pasajul Jiul. Oprațiunea a început marți la pânz și va dura patru zile. Mai exact, este vorba despre lansarea culeei, o platformă de beton care străpunge spațiul de sub liniile de cale ferată. Pământul dislocat de culeea care se deplasează pe sub liniile de cale ferată se strânge în interiorul acesteia şi este evacuat ulterior. Traficul în zonă nu va fi închis. De la 1 iunie, va începe operațiunea de înlocuire a podului.

“Culeea va străpunge movila de pâmânt pe care sunt liniile de cale ferată. În următoarea etapă, de la 1 iunie, pentru că de atunci este obținută aprobarea de la CFR, se va întrerupe taficul CFR, numai pe prima linie, pe cea dinsre nord, și se va monta podul. Este  o construcție imensă, ea se va sprijini cu partea dinspregară pe noua culee care a fost construită acolo și pe partea cealaltă această culee care străunge movila de pământ. Ca să se facă această operație se va dajos linia de cale ferată, se va disloca pământul de sub ea pe o anumită porțiune și se va demonta podul vechi. După ce se face și acest pas se va face unul similar de pe partea cealaltă și atunci vom aveaîn funcțiune linia de cale fertă care se scoate din funcține în prima etapă și rolurile vor fi inversate”, a spus marți, 2 mai, primarul Nicola Robu.

Primarul Nicolae Robu crede că până la toamnă Pasajul Jiul ar putea fi finalizat. „Sunt toate premisele ca la toamnă, undeva prin luna septembrie, să putem da în folosință Pasajul Jiul, deși termenul contractual ar fi în primăvara anului 2018”, a mai spus Robu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *