Începe sezonul de turism în Timiș

Începe sezonul de turism în Timiș

- in Locale, Social, Stiri
0
Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Timiș dă startul unui nou sezon de ecoturism în județul Timiș, cu prilejul sărbătorii de 1 mai.
Astfel, în perioada 30 aprilie – 25 septembrie 2022, se vor relua plimbările gratuite cu catamaranul electric Eco Timiș pe lacul Surduc.

Delia Barbu, directoarea APDT Timiș, a explicat că rezervația naturală Lacul Surduc, cel mai mare lac din vestul României, va putea fi admirată de pe ambarcațiunea pusă gratuit la dispoziția celor care vizitează destinația.

“În plus, puteți să vă bucurați de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drumeții și experiențe gastronomice în zonă”, transmite APDT Timiș.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș va relua plimbările cu catamaranul cu motor electric Eco Timiș pe lacul Surduc în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10,00 – 16,00.

Pentru grupurile mai mari de opt persoane se recomandă programări la numerele de telefon 0721 779 225 și 0720 851517.

Având o capacitate de opt locuri, catamaranul are motor electric, este complet nepoluant și a fost achiziționat de APDT Timiș prin intermediul proiectului european RORS-39, Eco Timiș – un nou produs turistic cu scopul de a contribui la dezvoltarea serviciilor de turism din Timiș prin promovarea Rezervației Naturale Lacul Surduc.

Catamaranul – aflat în prezent în custodia Primăriei Fârdea – se află acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turiștilor la îmbarcarea și debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul național spre Centrul de Studii Biblice și este marcat de indicatoare Eco Timiș.

Mizând astfel pe turismul ecologic și pe o dezvoltare durabilă a zonei, Turism Timiș îi invită pe călători să descopere arealul în care se află cel mai mare lac din județ, să petreacă mai multe zile făcând plajă, drumeții, vizite la obiectivele turistice din zonă.

Turiștii pot găsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa în locațiile deschise în localitățile Zolt, Fârdea, Gladna Română sau Dumbrava.

Serviciilor de ospitalitate din zonă li se adaugă din acest an și cele oferite în Gospodăria lui Mihai Iamandi din Zolt, acolo unde turiștii pot servi un prânz tradițional cu specific local și nu numai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *