Încep lucrările la stadionul de tip lego din Calea Buziașului. A fost predat amplasamentul

Încep lucrările la stadionul de tip lego din Calea Buziașului. A fost predat amplasamentul

- in Actualitate, Administratie, Locale, Sport, Stiri
0

A fost predat amplasamentul pentru construcția stadionului lego din Calea Buziașului. Stadionul va purta numele de Eroii Timișoarei și va avea puțin peste 10.000 de locuri. Deocamdată antreprenorul a început organizarea de șantier, iar în curând va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

De Valentine s Day (n.r. 14 februarie) venim cu o veste bună pentru timișoreni pentru că astăzi am predat amplasamentul din Calea Buziașului pentru începerea construcției stadionului de tip lego, cunoscut acum, redenumit de noi Eroii Timișoarei. Este un lucru și un pas important pentru Timișoara, pentru că după zeci de ani începem construcția unui stadion. Un stadion chiar dacă este de doar 10.000 de locuri va fi foarte util sportului și tineretului timișorean pentru că aici vor fi competiții sportive, fotbal, rugby, dar și concerte. Este un pas în construcția acestui stadion, este un lucru important, în scurt timp vom da și ordinul de începere al lucrărilor până atunci antreprenorul va începe organizarea de șantier“, spune viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără Amânar.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă. Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei. Sursa de finanțare este bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *