Începe BAC-ul! Peste 3.600 de liceeni din Timiș susțin proba orală la Limba Română, luni

Începe BAC-ul! Peste 3.600 de liceeni din Timiș susțin proba orală la Limba Română, luni

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Absolvenții de liceu din județul Timiș susțin, începând de mâine, cel mai important examen din viața lor – Bacalaureat-ul. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că luni, 13 iunie, BAC-ul începe cu proba orală la Limba și Literatura Română, la care s-au înscris 3.675 de candidați.

Numărul total al candidaților din Timiș înscriși la prima sesiune din cadrul “examenului maturității” este însă de 4.316, 690 provin din promoțiile anterioare. 4.157 din numărul candidaților înscriși au terminat liceul la zi, 84 la seral și 75 la fără frecvență.

Proba orală la limba română se va desfăşura pe durata a trei zile (13-15 iunie). În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), susținută de 167 candidați din Timiș. Săptămâna viitoare, între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D), la care s-au înscris 3.675 de liceeni din Timiș. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie, care va fi susținută de 3.428 de absolvenți de liceu din Timiș.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română (proba E)a).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *