Încep „Serile patrimoniului” ediția 2019, la Timișoara

Încep „Serile patrimoniului” ediția 2019, la Timișoara

- in Locale, Social
0

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș dă startul pe anul 2019 noii ediții a programului cultural „Serile patrimoniului”,miercuri, 23 ianuarie, de la ora 19.00, în sala StudioArt a Casei Artelor.

Întâlnirea va fi precedată, între orele 17 și 18, de un tur ghidat în expoziția “Hartă. Teritoriu – România în cartografia europeană” de la Muzeul Banatului. Înscrierile pentru acest eveniment se fac pe adresa de email: arheologie@culturatimis.ro, până în 22 ianuarie, ora 16.00 -a informat DJCA Timiș.

Am început proiectul <Serile patrimoniului> în 2018. Scopul nostru a fost acela de a face ca publicul din Timișoara să cunoască “poveștile” zonei și să își dea seama că patrimoniul – fie că vorbim despre patrimoniul arhitectural, arheologic, industrial sau chiar… gastronomic – nu este o chestiune abstractă, care nu îi privește decât pe specialiștii din domeniu. Dimpotrivă, este un bun al nostru, al tuturor, parte a identității noastre, și deci, suntem datori să îl cunoaștem și să îl protejăm. Proiectul <Serile patrimoniului> s-a bucurat de un mare succes anul trecut, am putea spune chiar neașteptat, fapt pentru care am decis să îl continuăm și în 2019”, spune Victor Bunoiu, consilier în cadrul DJC Timiș.

Subiectul prime întâlniri din acest an este “Începuturile stăpânirii habsburgice în Banat – imaginea cartografică a provinciei”. Conferenţiar este istoricul Josef Wolf de la Institutul de Istorie şi Geografie Regională a Şvabilor Dunăreni din Tübingen şi curator al expoziţiei “Hartă şi teritoriu. România în cartografia europeană, sec. XV-XIX”, prezentată la Muzeul Bantului (Bastionul Terezian).