Încep lucrările de reabilitare a cinematografului din Freidorf – va deveni centru cultural și educațional

Încep lucrările de reabilitare a cinematografului din Freidorf – va deveni centru cultural și educațional

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Reabilitarea cinematografului din Freidorf, care va deveni viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, intră în linie dreaptă. Primăria Municipiului Timișoara a atribuit contractul de execuție societății Nedex Grup, declarată câștigătoare dintre cei trei participanți la licitație, cu o valoare a ofertei de 2.190.242,21 lei fără TVA.

În anul Capitalei Culturale, punem pe primul loc cartierele orașului. Dacă în Kuncz ne apropiem de finalizarea noului Centru Cultural și Educațional, o investiție de peste 7 milioane de lei care va ajuta copiii din zonă să își descopere adevăratul potențial, în Freidorf pornim acum o investiție similară, pe amplasamentul fostului cinematograf. Transformăm prin educație, cultură și noi servicii sociale, fiecare cartier al orașului, proiectul Capitalei Culturale fiind doar punctul de pornire al ambițiilor pe care le avem pentru acest oraș”, a declarat Dominic Fritz.

Cinematograful Freidorf va fi transformat într-un spațiu cultural și educațional în beneficiul comunității, locuitorii din zonă urmând să aibă acces cu prioritate la serviciile viitorului centru.

Centrul Cultural și Educațional Freidorf, amplasat pe str. Nicolae Andreescu nr. 97, va dispune de toate echipamentele și dotările necesare specifice unei săli multifuncționale și va oferi servicii culturale și sociale, respectiv informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, grupuri suport, servicii medicale de bază și altele pentru toate categoriile de vârstă, de la copii la seniori. Clădirea va fi astfel configurată astfel încât să permită amenajarea spațiului în funcție de necesități.

Obiectivul va fi realizat cu fonduri europene prin programul POR 2014-2020, valoarea totală investiției fiind de 3.314.369,73 lei TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 15 luni.

Cinematograful din Freidorf este unul dintre cele 5 instituții culturale din Timișoara de acest tip incluse într-un program de reconversie culturală, alături de Timiș, Fratelia, Dacia și Studio.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *