Incep lucrarile de largire la patru benzi a drumului ce leaga Timisoara de autostrada

Incep lucrarile de largire la patru benzi a drumului ce leaga Timisoara de autostrada

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului Dumbrăvița – Giarmata – autostradă. Vineri, 4 septembrie, a fost predat amplasamentul către constructor, iar luni va fi semnat contractul. Lucrările încep cu întârziere pentru că s-a așteptat avizul de la Agenția de Mediu, aviz care nu a fost emis încă, dar este în procedură de obținere. Conform reprezentanților CJT, lucrările pot începe și fără avizul de la mediu.

Predăm amplasamentul. Am obținut autorizația de construire pentru acest drum județean foarte important, pentru modernizarea a zece kilometri de drum județean de la autostradă, centură și până la intrarea în Timișoara prin Dumbrăvița. Săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul va începe să-și pregătească terenul pentru a intra efectiv în lucrări. Din punctul de vedere al documentației suntem pregătiți, conform legislației, având autorizația de construire putem începe lucrările. (…). Vom lucra în două etape: prima etapă va fi de la autostradă până la centură, iar cea de-a doua etapă de la centură prin comuna Dumbrăvița. Prin prisma modificărilor din cadrul proiectului s-a mărit valoarea contractului, suntem undeva la aproximativ 60 de milioane de lei. Va fi un acces mult mai facil la autostradă, vor fi realizate sensuri giratorii, o să eliminăm semaforizarea în mare parte în Dumbrăvița, prin aceste sensuri giratorii, ceea ce nu poate decât să fluidizeze traficul. (…) Fac un apel la cei care sunt în trafic să fie înțelegători. Avem un trafic aglomerat și în acest moment și mai ales atunci când vor fi lucrări. Nu se va întrerupe total circulația, în timpul lucrărilor”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Contractul pentru proiectarea și execuție a proiectului de lărgire la patru benzi a fost semnat în iulie 2019. Licitația a fost câștigată de Tehnocer SRL, cu o sumă totală de 60 de milioane de lei, fără TVA. Firma a avut opt luni la dispoziție pentru realizarea proiectării și are 30 de luni pentru lărgirea la patru benzi a drumului de aproximativ 13 kilometri care trece prin Dumbrăvița și pe lângă Giarmata. Proiectul de lărgire la patru benzi este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *