Incendiu la Giroc

Incendiu la Giroc

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Pompierii timișeni au fost solicitați vineri seara să intervină pentru lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească, cu pericol de propagare la casa de locuit, în localitatea Giroc.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara.

Ajunși la locul incendiului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întreaga anexă și la acoperișul mansardei casei de locuit, cu risc de propagare la o altă locuință apropiată. Astfel, au fost solicitate în sprijin încă două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului 1 Timișoara.

“Intervenția operativă a pompierilor a limitat extinderea incendiului la alte construcții și salvarea bunurilor. În urma incendiului a ars anexa în care era depozitat material lemnos și aproximativ 80 mp din acoperișul mansardei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

În urma cercetărilor la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă de incendiu amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

”Dorim să le reamintim cetățenilor că nerespectarea măsurilor de protecție împotriva incendiilor în sezonul rece poate duce la pierderea locuinței și bunurilor, iar în cazuri mai grave, poate duce chiar la pierderi de vieți omenești. Măsurile de prevenire a incendiilor la locuințe le puteți găsi pe site-ul nostru: https://www.isutimis.ro/index.php/info-public/buletin-info-public/477-2020-11-25-11-55-17”, mai transmite ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *