Încă un pas pentru modernizarea complexului sportiv din zona Dacia

Încă un pas pentru modernizarea complexului sportiv din zona Dacia

Încă un pas spre modernizarea complexului sportiv din zona Dacia. Proiectul a primit avizul de la Agenția de Mediu și urmează cel de la ISU.
Așadar, proiectul privind modernizarea complexului sportiv Dacia este aproape de aprobare în Consiliul Local Timișoara.
“Am primit avizul Agenției pentru Mediu. Mai există nevoie de avizul ISU, în scurt timp îl vom obține și vom putea prezenta proiectul în Comisia Tehnico-Economică, apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cadrul Consiliului Local. Mulțumesc întregii echipe care a muncit și pentru acest proiect. Mai sunt câteva în avizare, dar trebuie trecut si la execuția lor. Partea cea mai grea va fi finanțarea. Ori apelăm la bugetul local ori vom încerca să obținem finanțare și prin CNI. Din păcate, nu avem surse de finanțare pe proiecte europene pentru sport, dar cu siguranță se vor găsi soluții!“, spune Cosmin Tabără Amânar.
Conform viceprimarului PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără complexul este prevăzut cu două bazine de înot, două săli de gimnastică, o sala de fitness și o cafenea.
Dintr-un bazin de înot și o sală de gimnastică, am gândit să avem două bazine de înot, la parter, și două săli de gimnastică, la etaj. Este neprofesionist, să nu spun mai mult, ca o sală de gimnastică să fie dedicată băieților, fetelor, copiilor și seniorilor. Fetele trebuie să aibă sala lor, aparatele lor, intimitatea lor. Sala de băieți presupune alte aparate, este nevoie de una a lor. Complexul este dedicat atât copiilor, sportivilor, dar și părinților însoțitori. Trebuie să înțelegem că, pentru a-și îndrepta copiii către sport, părinții trebuie să aibă posibilitatea să își petreacă timpul într-un fel decent în acel interval orar și nu să stea în frig, soare, ploaie la ușa unui bazin de înot sau a unei săli de gimnastică. Complexul are prevăzută o sală de fitness și o cafenea. Sala de fitness poate fi accesată atât de către sportivii de performanță, cât și de către oricine altcineva, inclusiv părinții micuților. În situația în care părinții nu au atracție pentru sport, va exista o cafenea unde să-și petreacă timpul cât timp copilul își desfășoară orele de antrenament“, mai spune Cosmin Tabără Amânar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *