Încă un grup de migranţi opriți de polițiștii de frontieră timișeni

Încă un grup de migranţi opriți de polițiștii de frontieră timișeni

- in Eveniment, Locale, Stiri
1

Mai marii de la Bruxelles au stabilit că România trebuie să primească 1 milion de migranţi musulmani. Iată că aceştia nu se mai opresc să vină aici pe meleagurile mioritice creştine.

Poliţiştii de frontieră Moravița au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 16 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior. Oamenii legii de la frontieră au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre localitatea Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea. Imediat, s-a procedat atât la oprirea autoturismului, cât și la reţinerea persoanelor rămase pe jos, toţi fiind duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din şapte bărbați, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb în vârstă de 28 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 16 persoane şi de trafic de migranţi pentru  cetățeanul sârb, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, pe numele cetăţeanului sârb a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.