Inca un drum din judetul Timis a vazut pentru prima data asfaltul

Inca un drum din judetul Timis a vazut pentru prima data asfaltul

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Un nou drum din județul Timiș vede pentru prima data asfaltul. Este vorba despre DJ 592 D,  care face legătura între localitățile Hitiaș și Bacova. Modernizarea drumului a fost realizată în șase luni și 24 de zile, înainte de termenul stabilit în contract. Drumul a fost modernizat din bugetul Consiliului Județean Timiș, pe o lungime de 8,458 de kilometri. Valoarea lucrărilor decontate este de 8.697.359,10 lei cu TVA.

L-am preluat de la nivelul de drum comunal și l-am transformat la drum județean și care pentru prima dată vede asfaltul. Este un drum important pentru că leagă comuna Racovița, localitatea Hitiaș de drumul județean Timișoara-Buziaș la Bacova, este un drum care scurtează și accesul spre autostradă”, a spus marți, 17 iulie, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii

În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare, s-a corectat traseul drumului existent,  care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi.

Colectarea în lungul drumului a apelor pluviale se face prin intermediul șanțurilor de pământ existente, care au fost reprofilate, iar asigurarea continuității acestora s-a făcut prin podețele existente și proiectate.

De asemenea, au fost executate lucrări necesare pentru asigurarea accesului la proprietăţi şi la terenurile agricole, dar și lucrări la  intersecţiile cu drumurile laterale şi podeţele aferente. În vederea reglementării circulației și conferirii siguranței în trafic, pe acest tronson al DJ 592D s-au executat lucrările pentru semnalizarea rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor cu vopsea pe partea carosabilă.

Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, pentru decontarea banilor care au fost investiți, din bugetul propriu, în modernizarea acestui drum.

Gh. M.