Încă trei români confirmați cu coronavirus au murit. Update: a mai fost confirmat un deces

Încă trei români confirmați cu coronavirus au murit. Update: a mai fost confirmat un deces

- in Actualitate, National, Sanatate, Stiri
0

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în această seară că au fost înregistrate încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. Numărul deceselor la nivel național a ajuns la 11.

Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, două femei, de 64 și respectiv 80 de ani. Toți trei erau internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava și fără posibilă expunere. Primul a decedat în 22 martie, ceilalți doi în 23 martie.

Femeia de 64 de ani, din județul Suceava, a fost internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

Încă un pacient a decedat. Este vorba de un bărbat de 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.