Încă opt zimbri au fost aduși în rezervația din Banatul Montan

Încă opt zimbri au fost aduși în rezervația din Banatul Montan

Cea mai mare populație de zimbri din România, aflată în Banatul Montan, are noi membri. Este vorba de încă opt exemplare care au ajuns miercuri în zona de resălbăticire din Măgura Zimbrilor, aflată în comuna Armeniș, din județul Caraș-Severin. Astfel, după câteva luni de acomodare, aceștia se vor alătura celor peste 57 de exemplare libere din Carpații Meridionali.

Cele șase femele și doi masculi de zimbru au fost aduși din șase rezervații din Germania și Elveția.

Fiecare transport reușit și fiecare naștere în sălbăticie este un succes pentru efortul depus în conservarea acestor animale vulnerabile și nu numai, fiindcă zimbri sunt elemente cheie pentru sănătatea unui ecosistem, precum și pentru sănătatea noastră, în plus dezvoltarea sustenabilă în zona proiectului, prin ecoturism, depinde de ei”, a afirmat Marina Drugă, Manager proiect LIFE-Bison, WWF-România.

Ca urmare a acestui transport cu succes, inițiativa de repopulare cu zimbri a Rewilding Europe și WWF-România a ajuns la un număr record pentru România, care de 200 de ani nu a mai avut o asemenea populație numeroasă de zimbri în sălbăticie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *