Inca o vara fara spectacole pe scena din Parcul Rozelor. Termenul de finalizare al lucrarilor – ianuarie 2022

Inca o vara fara spectacole pe scena din Parcul Rozelor. Termenul de finalizare al lucrarilor – ianuarie 2022

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

În această toamnă se împlinesc patru ani de când scena din Parcul Rozelor a fost distrusă în timpul furtunii puternice din 17 septembrie 2017. Lucrările de reparare a acoperișului au început de abia în luna iulie, iar termenul de finalizare al este începutul anului 2022.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a oferit mai multe detalii despre acest proiect prin intermediul unui comunicat de presă. Asta în condițiile în care, în ultimele zile, autoritățile au fost criticate pentru faptul că trei spectacole din cadrul Festivalului de Operă și Operetă au fost anulate pentru că scena din Parcul Rozelor nu este reparată.

Furtuna care a distrus copertina din Parcul Rozelor a avut loc în data de 17 septembrie 2017. În perioada 2017-2020 nu s-a întâmplat nimic care să ducă la demararea lucrărilor de reparație. În data de 7 septembrie 2020, în urma unei licitații publice, a fost semnat contractul nr.2461, cu SC Bumerang SRL, care precizează termenul de execuție de 6 luni de la începerea șantierului, în urma obținerii avizelor necesare. În perioada septembrie 2020-mai 2021 au fost obținute câteva avize necesare demarării șantierului. Cu toate acestea, aceasta nu s-a întâmplat. În mai 2021, la inițiativa Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, au fost reluate demersurile administrative, în vederea demarării lucrărilor. Din păcate, însă, între timp, o parte dintre avize expiraseră, altele lipseau din dosar. Casa de Cultură, cu mult ajutor din partea unora dintre funcționarii Primăriei, dar și al unor instituții locale, precum OCPI, a reușit completarea dosarului și demararea șantierului, în 5 iulie 2021”, a afirmat Camelia Mingasson, directorul interimar al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

Reprezentanții instituției mai arată că, potrivit contractului, lucrările pot dura până în ianuarie 2022. Totuși, sunt șanse ca șantierul să fie finalizat mai devreme, dar nu a fost menționată, deocamdată, nicio dată exactă a încheierii lucrărilor.

Desigur, cu toții ne-am fi dorit ca Ziua Timișoarei sau Festivalul de Operă și Operetă să se desfășoare în Parcul Rozelor, care este o scenă de maximă importanță pentru oraș. Totuși, refacerea scenei trebuie să rămână un motiv de bucurie și nu un prilej de politizare a culturii. În curând, din decizia Operei Naționale Române, Festivalul de Operă și Operetă se va desfășura, timp de trei zile, în Piața Libertății. Cât despre Parcul Rozelor, acesta va reveni din nou la viață”, a precizat Camelia Mingasson.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *