Încă cinci blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic

Încă cinci blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a început un proces extins de actualizare a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor pentru care are contracte de finanțare semnate.

Astfel, în ultima ședință a consiliului local au fost actualizate valorile proiectului pentru cinci blocuri din Timișoara, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Imobilele, care însumează aproape 486 de apartamente, au ajuns în etapa de execuție.

Facem contractele de finanțare vechi să funcționeze și am deblocat deja 8 investiții pentru reabilitarea termică a blocurilor. Suntem cu ele în faza de execuție și nu ne oprim. Continuăm să investim în termoizolare, pentru a-i sprijini pe timișoreni în reducerea costurilor la utilități și vrem să accesăm finanțare pe noul POR pentru mai multe zone rezidențiale cu blocuri”, transmite Dominic Fritz.

În perioada următoare, va fi demarată licitația de execuție pentru încă 5 imobile de pe bd.Cetății, str. H. Coanda, bd.G. Dragalina, str. Teiului, str. Burebista,  Calea Circumvalațiunii.

În prezent, au contract de execuție și au demarat lucrări la blocurile de pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, str. Arieș nr. 20, str. Mureș nr. 129, str. Jugănaru nr. 20 și Intrarea Doinei 19-21-23-25-31, str. Muresan nr. 61-63, str.  Nicolae Labiș  nr. 1, str. Balmus nr. 9-11 și sunt în procedura de evaluare a ofertelor blocurile de pe str. Pădurarilor nr. 5, Aleea Azurului nr. 9, str. Gh. Lazăr nr. 36, str. Brândușei nr. 4, str. Brândușei nr. 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, str. Felix nr. 23, bl. 75, sc. A+B, Aleea Cascadei nr. 1 și str. Gh. Lazăr 42.

Din blocurile aflate în Programul de eficientizare energetică, cinci au fost finalizate, unul este realizat în proporție de 85%, opt se află în etapa de execuție, 27 sunt în faza de licitație, evaluare a ofertelor, iar celelalte sunt în diferite faze de revizuire a proiectului tehnic.

Primăria Timișoara susține eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale și va continua accesarea fonduri prin programe europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *