Încă 15 profesori din Timiș au promovat examenul de definitivat, după soluționarea contestațiilor

Încă 15 profesori din Timiș au promovat examenul de definitivat, după soluționarea contestațiilor

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Ministerul Educației a făcut publice, miercuri, rezultatele finale ale examenului de definitivat, fără de care dascălii nu pot fi titulari pe post.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, promovabilitatea este de 71,70%. Asta înseamnă că după soluționarea contestațiilor, încă 15 candidați au obținut medii mai mari de 8, fiind vorba în total de 225 de promovați.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 328 candidați (95,90%). Dintre aceștia, 13 candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare. Astfel, din totalul celor 314 candidați cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 147 candidați au obținut note la proba scrisă situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 7 candidați au fost notați cu 10, iar 31 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 140 candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 27 de candidați”, a informat ISJ Timiș.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *