In sfarsit! Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, deschis circulatiei

In sfarsit! Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, deschis circulatiei

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Vești extraordinare pentru șoferii din România. Miercuri, 14 august, în jurul orei 18.30, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-D eva a fost deschis circulației. Este vorba de un tronson care are o lungime de 22 kilometri, realizat între localitățile Șoimuș și Ilia, din județul Hunedoara. Acest lucru a fost posibil după ce, marți, 13 august, comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat că acestea corespund normativelor.

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă. Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, a transmis CNAIR.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin- Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Șoimuș, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar între cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă. Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Precizăm că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, Consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor”, a detaliat CNAIR.

După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *