În ședința CJT, Titu Bojin a insistat ca elevii din Timiș să primească pachetul sanitar

În ședința CJT, Titu Bojin a insistat ca elevii din Timiș să primească pachetul sanitar

- in Administratie, Locale, Stiri
3

În cadrul ședinței Consiliului Județean Timiș susținute online, miercuri, 29 aprilie,  Titu Bojin a insistat pe proiectul de a se oferi copiilor din județ pachetul sanitar cu articole de curățenie și dezinfectante. Acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât pandemie de COVID19 este în desfășurare, iar elevii vor sta acasă încă 4-5 luni și nu vor mai primi cornul și laptele.

Titu Bojin în argumentul său a spus: ”Cred că se poate acorda pachetului sanitar pentru toți copiii din Timiș, dat fiind că laptele și cornul nu se mai livrează, care costa 32 de lei. Toată lumea e de acord cu această măsură este bună, de a se oferi pachetul sanitar în locul cornului și a laptelui, fiindcă și hotărârea ca elevii să stea acasă să facă școală s-a prelungit până în septembrie, mai puțin clasa a 8 a. Eu v-aș ruga să revenim la proiectul propus de mine, să intervenim la Inspectoratul Școlar Județean să găsim o formulă, având în vedere că mai sunt câteva luni de stat acasă pentru elevi și să dăm 3 – 4 săpunuri și o anumită cantitate de detergent și dezinfectant. Chiar unii primarii sunt disponibili de a se implica în acțiune de a împărți aceste produse. Acest proiect de a veni în sprijinul copiilor nu are nicio conotație politică, ci a bunului simț, Unii copii chiar nu au posibilitatea de a achiziționa săpun și dezinfectant sau detergent și ne aflăm în plină pandemie de COVID19”.

Călin Dobra a subliniat că s-a făcut solicitare către ISJ Timiș pentru acest demers. ”Sursele de finanțare trebuie identificate, pentru că finanțarea de care spuneți, privind cornul și laptele, este prin APIA și nu poate fi deturnată către altă destinație, decât pentru ceea ce a impus Comisia Europeană. Vom aloca sume de la bugetul local pentru acest demers!”. Pe de altă parte, în intervenția sa, Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a adăugat: ”Trebuie alocați bani pentru dezinfecție și curățenie, dat fiind că vor veni elevii la școală în următoarea perioadă – elevii de clasa 8 a. Trebuie să fim atenți și la distribuție, în ceea ce privește, propunerea domnului Bojin, în funcție de ceea CJT va hotărî, dar distribuția nu ține de școală, școala trebuie să facă alte activități. Vă rog să vă gândiți la întreg sistemul nu numai la un segment mic de elevi atunci când vreți să oferiți ceva. În Timiș sunt 70.000 de elevi și toți trebuie să beneficieze, în ceea ce privește pachetul pe care domnul Bojin l-a propus!”.
Gh. M.

3 Comments

  1. Pingback: În ședința CJT, Titu Bojin a insistat ca elevii din Timiș să primească pachetul sanitar - Stiri24PLUS

  2. Pingback: În ședința CJT, Titu Bojin a insistat ca elevii din Timiș să primească pachetul sanitar - TEN TV

  3. Pingback: În ședința CJT, Titu Bojin a insistat ca elevii din Timiș să primească pachetul sanitar - Redeșteptarea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *