În atenția profesorilor din Timiș! Agenția Spațială Europeană îi invită la cursuri în Belgia

În atenția profesorilor din Timiș! Agenția Spațială Europeană îi invită la cursuri în Belgia

- in Educatie, Locale, Stiri
0

În atenția profesorilor din Timiș. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a informat că Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul gimnazial să se înscrie la workshop-ul e-Technology Lab, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în Belgia între 23 și 25 octombrie.

Înscrierile sunt deschise până la data de 1 septembrie 2019. Numărul de locuri este limitat și este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul gimnazial. Vor avea prioritate profesorii care nu au mai participat, până acum, la un e-Technology Lab organizat de ESA.

Profesorii vor învăța cum să folosească în clasă o serie de tehnologii educative cum ar fi Lego, Astro Pi și Arduino pentru a vorbi despre spațiu și a crea activități interactive și motivante pentru elevi. De asemenea, cadrele didactice vor afla cum să utilizeze o serie de instrumente educaționale pentru a-și implica elevii în proiecte ESA dedicate școlii.
Workshop-ul va avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Pe durata workshop-ului ESA va asigura cazarea, mâncarea și transportul local. Cheltuielile de deplasare până în Belgia vor fi suportate de participanți și decontate de ESA în limita a 200 de euro.
Mai multe informații pot fi obținute aici.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *