În această vară, UVT va avea centre de admitere în opt județe

În această vară, UVT va avea centre de admitere în opt județe

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Vest din Timișoara va organiza centrele de admitere atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în licee din municipiile reședință de județ din: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți. Această nouă inițiativă a UVT va ușura informarea și înscrierea candidaților la admiterea din vara în curs.

Centrele de admitere vor funcționa în sediile UVT din Timișoara, dar și în șapte licee din municipiile județelor din regiune, după cum urmează:
· Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 11;
· Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
· Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A;
· Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – Bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
· Colegiul Național „Decebal” Deva – Str. 1 Decembrie 1918 nr. 22 (intrarea de pe str. Andrei Șaguna)
· Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – Str. Crișan nr. 50;
· Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu – Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25.

Pentru prima etapă a admiterii, centrele județene vor fi deschise între 8 și 11 iulie 2020, în intervalul orar 9 – 16 (miercuri, joi, vineri), respectiv 9 – 14 (sâmbătă).

În cadrul acestor centre județene de admitere, operatorii Universității de Vest vor ajuta candidații, în condiții depline de siguranță și igienă, cu respectarea tuturor normelor de sănătate publică, să realizeze operațiile asociate admiterii online, respectiv:
· Completarea asistată a formularul de înscriere de pe platforma digitală de admitere;
· Certificarea conform cu originalul a documentelor necesare pentru procesul de admitere, prin prezentarea originalelor acestora și scanarea lor de către reprezentantul UVT;
· Predarea diplomei de bacalaureat în original, în cazul candidaților care vor ocupa un loc finanțat de la bugetul de stat.

Organizarea centrelor de admitere este o facilitate suplimentară pe care UVT o oferă, asigurând realizarea celor trei operații necesare, prevăzute pentru procedura admiterii. Începutul a fost făcut cu etapa de pre-înscriere a candidaților, deschisă în luna mai pe platforma https://admitere.uvt.ro/.

În acest an, întregul proces al admiterii se desfășoară online, iar ulterior, pentru dobândirea calității de student, în cazul celor care își confirmă locul obținut, toți studenții înmatriculați în această sesiune de admitere vor prezenta în original (sau copie legalizată), la punctele de preluare organizate de UVT, documentele încărcate pe platforma de admitere, în vederea certificării lor conform cu originalul de către operatorii UVT, până cel târziu la începutul anului universitar 2020 – 2021.

Pentru anul universitar 2020 – 2021, cele 11 facultăți din cadrul UVT au repartizate un număr important de locuri finanțate (de la bugetul național, fără taxă – n.a.), cumulând peste 3.500 de locuri, în cadrul programelor de studii de licență, masterat și doctorat. Oferta UVT este atractivă pentru un set de opțiuni deosebit de cuprinzător, incluzând 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii”, precizează rectorul UVT.

Informații suplimentare pe: https://admitere.uvt.ro/programe-studii/.

Patricia Manole

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *