În 2016, 11 proiecte şi 6 campanii de prevenire a consumului de droguri au fost organizate în Timiş

În 2016, 11 proiecte şi 6 campanii de prevenire a consumului de droguri au fost organizate în Timiş

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Astfel, în anul 2016, la nivelul CRPECA Timişoara, au fost implementate 11 proiecte locale de prevenire în şcoală, familie şi comunitate, ce au totalizat 656 activităţi desfăşurate la nivel local, în mediul urban şi rural.

Beneficiari direcţi au fost 30.627 copii, elevi, cadre didactice, tineri, adulţi, specialişti, voluntari, etc. Totodată, în anul 2016, la nivel regional, au fost realizate un număr de 6 campanii  (incluzând componenta mass-media), ce au totalizat 197 activităţi şi 15.312 beneficiari direcţi. De asemenea, au fost desfăşurate activităţi în cadrul proiectelor şi programelor naţionale de prevenire: Proiectul–concurs „Mesajul meu antidrog”; Proiectul „Necenzurat”; Programul – „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”; Proiectul  „Fred Goes Net”).

Pe componenta de asistenţă a consumatorilor de droguri, au fost furnizate următoarele: ca şi servicii de asistenţă directă, la nivel regional, au fost acordate informaţii pentru 123 persoane, au fost realizate 142 evaluări medicale, psihologice şi sociale, 595 intervenţii individuale, 25 intervenţii de grup şi 338 şedinţe de management de caz. La nivel regional, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a emis 92 ordonanţe de evaluare,  pentru un număr total de 92 persoane consumatoare de droguri. Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara pentru perioada următoare privesc elaborarea Planurilor de Acţiune în perioada 2017-2020 pentru implementarea Strategiilor Judeţene Antidrog  Timiş, Caraş Severin şi Arad 2013-2020, continuarea proiectelor demarate în anul 2016 şi iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile şi atragerea de finanţări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *