Împrumut de 15 milioane euro, luat de Primăria Timișoara de la BERD

Împrumut de 15 milioane euro, luat de Primăria Timișoara de la BERD

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Pentru a putea sprijini trei proiecte majore ale Timișoarei, primăria a luat un credit de 15,1 milioane de euro. Mai precis, joi, Dominic Fritz, s-a întâlnit cu Venera Vlad, reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a semna extinderea acordului de finanțare.

În timp ce administrația centrală face împrumuturi pentru cheltuieli curente, în Timișoara o facem pentru investiții cu impact pe termen lung. Avem condiții bune de finanțare în acest acord și asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale orașului în sfera mobilității. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timișoara și în potențialul ei”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin acest acord este asigurată co-finanțarea Primăriei Timișoara pentru trei proiecte, care se derulează cu fonduri europene: reabilitarea Căii Bogdăneștilor – 3,2 milioane de euro; achiziția celor 23 de tramvaie noi – cinci milioane de euro și 44 de autobuze electrice noi – 6,9 milioane de euro.

Împrumutul are dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an. Acordul de finanțare a fost semnat în decembrie 2021 și are o valoare de 20,3 milioane de euro”, a informat Primăria Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *