Impozitele şi taxele pot fi plătite şi cu cardul la trezorierie, în Timişoara

Impozitele şi taxele pot fi plătite şi cu cardul la trezorierie, în Timişoara

- in Economie, Locale, Stiri
0

Direcţia Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Timișoara a informat că proiectul pentru introducerea plății cu cardul a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, prin intermediul terminalelor POS la ghișeele trezoreriei, ca metodă alternativă de plată, pentru persoanele fizice a fost finalizat și implementat, până în prezent, numai de către DDGRFP Timişoara şi Galaţi.

Proiectul a fost demarat la solicitarea ministrului al Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu. Gabriela Urcan, din cadrul Compartimentul Comunicare, Relatii Publice şi Mass-Media, a explicat că, astfel,  se vor putea efectua plăți începând cu data de 18 iulie 2016, inclusiv, la toate unitățile operative ale trezoreriei din județele componente ale regiunii, respectiv Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Este vorba despre operațiuni de încasare a impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate în unitățile trezoreriei statului.

“Tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, din jocuri de noroc, accize încasate din vânzarea de alcool etilic, contribuții de asigurări sociale, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, alte taxe și tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.). Carduri acceptate sunt: VISA, MASTERCARD (sau echivalent)”, a precizat Urcan.

Gh. M.