Implementarea proiectelor angajate pentru TM2021, preluata de Casa de Cultura a Primariei Timisoara

Implementarea proiectelor angajate pentru TM2021, preluata de Casa de Cultura a Primariei Timisoara

Este oficial. Asociația TM2021 nu se va mai ocupa de implementarea proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Ieri, în ședința Consiliului Local Timișoara, au fost aprobate mai multe măsuri, după ce, săptămâna trecută, Nicolae Robu a anunțat că sarcina de a duce la bun sfârșit proiectul TM2021 va fi preluată de municipalitate, edilul-șef fiind nemulțumit de activitatea asociației.

Astfel, marți, 7 iulie, în plen, primarul Timișoarei a anunțat că “s-a aprobat preluarea sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de capitală europeană a culturii, de către municipalitate, imediat prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, ce se va numi Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene“.

De asemenea, aleșii locali au votat și dublarea sumei alocată finanțării proiectelor culturale cu finanțare nerambursabilă ale ONG-urilor culturale, de la 1,5 milioane lei, la trei milioane lei. Totodată, s-a lansat competiția de proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă dedicată ONG-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanți.

S-a aprobat noua organigramă, într-o formulă ce pregătește înființarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a Centrului de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură“, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *