Imagini spectaculoase de pe lotul de autostrada din vestul tarii care se inaugureaza in iulie

Imagini spectaculoase de pe lotul de autostrada din vestul tarii care se inaugureaza in iulie

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
autostrada

Sunt șanse tot mai mari ca lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva să fie inaugurat în luna iulie a acestui an. O demonstrează o serie de imagini realizate de cei de la Asociația Pro Infrastructură și publicate pe pagina lor de Facebook.

Corpul autostrăzii de 21 de km este gata aproape în totalitate. Pe porțiuni restrânse au rămas de executat: covorul asfaltic de uzură, marcajele și indicatoarele, parapetele de protecție și panourile fonoabsorbante. La nodul Holdea (începutul filmării) constructorul Comsa se pregătește să pună în operă straturile de asfalt pe breteaua de legătură dintre A1 și DN68A. Dacă vremea va permite, la sfârșitul lunii iulie sectorul de autostradă ar putea fi deschis circulației, rămânând de finalizat unele elemente din afara carosabilului (înierbare, șanțuri pentru scurgerea apei etc.) care se pot executa sub trafic în perfectă siguranță“, au informat reprezentanții ONG-ului.

Asociația Pro Infrastructură susține că nodul Dobra/Grind de la mijlocul tronsonului nu va fi deschis circulației, urmând să fie utilizat doar ca punct de întoarcere pe autostradă.

Am scris de multe ori despre această prostie inimaginabilă a responsabililor CNAIR și de teama lor nejustificată de trecerea la nivel cu calea ferată din apropiere. Oare ce părere are Comisia Europeană despre investiția într-un nod complet, transformat de incompetența statului român în cu totul altceva?! În aceste condiții, fără presiunea noastră constantă din ultimii ani pentru includerea în proiect a nodului Holdea, astăzi autostrada ar fi inutilizabilă: devenea un nou muzeu de 21 de km! Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să recepționeze în cel mai scurt timp segmentul de autostradă, astfel încât valul de trafic din august să nu fie nevoit să mai îndure nesfârșitele serpentine și gropi de pe DN68“, a mai arătat ONG-ul.