Imagini scandaloase într-un spital din Timișoara: pacienți internați în condiții infecte. Ce spune primarul Robu

Imagini scandaloase într-un spital din Timișoara: pacienți internați în condiții infecte. Ce spune primarul Robu

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Imagini de coșmar cu pacienți internați în saloane infecte au fost postate, ieri, pe Facebook, și distribuite de sute de ori de către o femeie din Timișoara. Mai mulți pacienți sunt cazați în saloane ale Secției de Pneumologie, la etajul al doilea, cu mobilier învechit și pereți murdari, iar încăperile  nu au uși.

Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere! Și sfatul meu: încercați să vă păstrați sănătoși dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. Bunicul meu de 87 de ani stă în acel “salon”, împreună cu alți șapte sau opt colegi de suferință, mănâncă în acele condiții, își ține lucrurile în acele noptiere infecte. Aceste saloane mizerabile nu ar mai trebui folosite“, a scris timișoreanca, pe rețeaua de socializare.

 

UPDATE: Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a postat, astăzi, un mesaj pe Facebook în care precizează că au început mai multe lucrări de modernizare.

Adevărata față actuală a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă! Ironia sorții este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conștiința împăcată că mi-am făcut și îmi fac datoria“, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Primarul Timișoarei spune că a aflat de la conducerea spitalului că bolnavii au fost internați în acele saloane pentru că nu au avut unde, numărul pacienților fiind în creștere.

Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos“, a mai precizat Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *