Ilare Bordeașu, vicepreședinte Alma Mater: „Victor Ponta a ieșit cu fruntea sus”

Ilare Bordeașu, vicepreședinte Alma Mater: „Victor Ponta a ieșit cu fruntea sus”

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Strada are dreptate, dar Ponta va termina ca un erou. Este părerea profesorului timișorean de la UPT, Ilare Bordeașu, vicepreședintele Alma Mater. Radical în plan sindical, dar și mai radical în plan profesional, prof. univ. dr. Ilare Bordeașu și-a făcut o imagine despre nebunia care se produce la ora actuală în România, la scurt timp după o dramă națională – incendiul din clubul Colectiv.

„Toți cei ce au minte sau o pregătire au înțeles ce era de înțeles. Au înțeles ce a spus domnul președinte Iohannis. Trebuia să moară cineva pentru ca acest guvern să-și dea demisia. El știa că trebuie să apară o astfel de tragedie să dărâme un guvern, pentru că altă cale democratică nu ar fi avut. Ieșirea oamenilor în stradă vine dintr-o durere și nemulțumire bine fondată pe corupția din Parlament. Pe faptul că justiția nu-și face datoria. Înscenează băgarea în pușcărie și îi lasă cu banii. Asta arată că oamenii sunt nemulțumiți. Dar și puternic manipulați pe seama unei tragedii care nu îmi face plăcere să fie folosită în acest scop. Majoritateatea au ieșit cu problemele persoanele nu cu ale societății. Politicienii profită din nou de naivitatea oamenilor”, a declarat pentru banatulmeu.ro, Ilare Bordeașu, vicepreședinte  Alma Mater.

Profesorul de la Timișoara susține că Ponta este un model printre profesori.

„Pentru noi profesorii Ponta este un model de politician care a știut să-și respecte cuvântul. Este un model de român care a știut să se distanțeze de FMI și restricțiile acestuia și să asigure românului traiul decent, ba mai mut o economie care a început să meargă. Victor Ponta a ieșit cu fruntea sus. Asta dincolo de ce i se pune în spate pe seama pregătirii sale profesionale. Eu nu am ce să-i reproșez. Regret că plecă sub această formă”, ne-a mai spus Bordeașu.

Ilare Bordeașu crede în principiile străzii. Chiar dacă uneori tinerii nu au dreptate…

„Oamenii au dreptate. Toți politicienii și din Parlament și din consilii, la orice nivel sunt niște oameni compromiși. Au început să-și bage familiile să-și folosească puterea pentru amante, iubite,etc… Soluția este să vină oameni curați. Indiferent de vîrstă dar foarte bine pregătiți. Nu cu pregătire mediocră. Aici tinerii greșesc,  pregătirea lor nu este încă ceea pe care ar trebui să o aibă din punct de vedere politic, din punct de vedere de a manageria o astfel de situație”, a mai spus vicepreședintele Alma Mater, Ilare Bordeașu.