Ilare Bordeaşu se revoltă pe tupeul colegilor din CL Timişoara: “Voi vota împotriva alocării de bani pentru perfecţionarea consilierilor locali”

Ilare Bordeaşu se revoltă pe tupeul colegilor din CL Timişoara: “Voi vota împotriva alocării de bani pentru perfecţionarea consilierilor locali”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Singurul consilier local pe care ALDE îl are la Timişoara, profesorul universitar Ilare Bordeaşu este revoltat de un proiect de hotărâre depus de opt consilieri locali PNL şi unul PSD. Cei nouă aleşi locali cer să facă cursuri de perfecţionare în administraţia publică. Evident pe banii noştri. Costul cursurilor pentru toţi cei 27 de consilieri de la Timişoara ar depăşi 100.000 de lei.

Plecat pentru câteva zile în Danemarca, Ilare Bordeaşu a rămas mut de uimire când a aflat ce îşi doresc unii colegi de la Timişoara. “Nu agreez idea participării consilierilor locali la cursuri de perfecţionare pe bani publici. Este inadmisibil ca în campania electorală să spui că ai oameni profesionişti, iar apoi să ceri bani pentru a-i trimite la perfecţionare. Este o înşelătorie. Timişorenii au votat oameni pe care îi credeau profesionişti, iar acum aud că aceştia au nevoie de perfecţionare pe bani publici. Din acest motiv voi vota împotriva alocării de bani pentru perfecţionarea consilierilor locali de la Timişoara. ALDE a ieşit în faţă cu oameni profesionişti care nu au nevoie să se perfecţioneze pe bani publici”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro, Ilare Bordeaşu.

Interesele transpartinice din Consiliul Local Timişoara au dus cel mai probabil la iniţierea acestui ciudat proiect de de hotărâre. Ilare Bordeaşu s-a lovit încă de la început de anomaliile din CLT. În ciuda faptului că în comisiile de specialitate ale CLT ar trebui să fie oameni cu competenţe şi pregătire în acele domenii, Bordeaşu a fost obligat să renunţe la comisia V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, ecologie, turism, sport şi culte, pentru care îşi depuse opţiunea conform competenţelor.