Ilare Bordeaşu despre Legea Graţierii: „E strigător la cer!”

Ilare Bordeaşu despre Legea Graţierii: „E strigător la cer!”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Vicepreşedinte al sindicatului Alma Mater şi consilier local de Timişoara profesorul universitar Ilare Bordeaşu este ferm împotriva actualei forme a Legii Graţierii. Profesorul universitar de la Timişoara susţine şi că protestele de stradă sunt justificate într-o oarecare măsură. Bordeaşu critică însă implicarea politicului în organizarea acestora.

„Sub această formă în care se promovează Legea Graţieri nu pot fi de acord cu ea. Orice om indiferent cât ar fi de implicat într-o activitate, ori ce cetăţean de bun simţ cu sau fără pregătire nu poate fi de acord cu legea în această formă. Nu poţi fi de acord cu oameni care au furat, care au luat mai mult de 50.000 de euro. E stigător la cer! Sunt oameni care trăiesc în ţara asta cu 1.000 de lei pe lună. Cum să fi de acord ca cel ce fură şi face abuzuri să fie pus în libertate?”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro Ilare Bordeaşu.

Politizarea şi implicarea oamenilor din „spatele” Codruţei Kovesi şi a lui Florian Colea sunt după părerea profesorului universitar de la Timişoara principalele cauze care stică protestele de stradă din România.

„Sunt de acord să se producă graţierea pentru acele persoane condamnate pe nedrept ca şi în Cazul Rarinca, să se facă amnistie pentru abuzul de procese politice. Ieşirea în stradă este justificată într-o oarcare măsură. Vorbesc despre oamenii cinstiţi care sunt la limita existenţei, oameni ce i-au văzut pe Becali, Berceanu, Videanu şi alţii care s-au căpătuit necinstit. Acum deodată pe anumite sume să îi faci curaţi  nu este în regulă. Nu sunt de acord să se elimine abuzul. Ieșirea în stradă a oamenilor cu gânduri curate este justificată. Rău este că s-a politizat. Oamenii ce îi apară pe Coldea, pe Koveşi, acești oameni vor să-şi însuşească imaginea pe seama ieşirii în stradă”, ne-a mai spus Bordeaşu.