I Am Sorry Doamna Zelenska!

I Am Sorry Doamna Zelenska!

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
4

By Robin H

Covid 19 pe unde ești? Lumea era lovită din toate direcțiile și mulți au dat ortul popii, în timp ce alții au făcut bani cu toptanul iar manipularea ne șuiera pe la ureche. Dar încă ne era bine.

Războiul este altceva. Războiul este cel mai rău fenomen iar lumea ar trebui să evite cu orice preț ceea ce este un conflict armat, adică războiul. Indiferent motivația și propaganda avem manipularea oamenilor în scopul realizării unor interese financiare, politice ori teritoriale iar primii care au de suferit sunt oamenii de rând. Adică eu sau tu care citești. Nu vrem război!

Scrisoare Deschisă/Opening Letter cu titlul : Waters asks for Ukrainian first Ladys support to get world leaders to «stop the slaughter» Asta este Tema prezentului Editorial: Mesajul adresat de celebrul George Roger Waters născut la 6 Septembrie 1943 în Surrey, Anglia UK.

Celebrul Waters component Pink Floyd apariție frenetică pe scenă pentru sute de milioane spectatori, discurile formației Pink Floyd vândute la peste 1 miliard, este un simplu Pacifist. Adică un om de bine care nu vrea războiul și în această calitate trimite o scrisoare deschisă doamnei Olena Zelenska, soția președintelui Ukraina. Pe scurt: Waters cere primei doamne  a Ucrainei sprijinul său ca liderii lumii să oprească măcelul. Evident, aici vorbim de altfel de perspectivă, opusă apelurilor fără de număr adresate de soțul ei, Președintele Zelenski, ca Vestul să trimită arme, cât mai multe și mai sofisticate arme, pentru ca ucrainenii să-i bată apoi pe ruși. Care ruși să o rupă apoi la fugă. Konetz filma. Numai că ne frecăm la ochi, iar ceea ce vedem este doar măcelul, case distruse, refugiații, distrugeri masive, și un pericol centralele nucleare gata de catastrofă. Adică într-un cuvânt, războiul fără milă. Războiul a determinat vestul să emită sancțiuni Rusiei urmările fiind vizibile mai ales în Vest, rușii au încasări triple iar rubla poate și încăleca valuta. Asta acuma fiindcă ne așteaptă iarna iar la primăvară numărăm restul: dacă om mai apuca …. Toate acestea pentru că e război, care este și el la rândul lui determinat de Ukraina membru UE/NATO sub nasul Rusiei. Ăilalți la rândul lor vor coridor înspre Crimeea, pace în Donbas, autonomie în Donetsk și Luhansk. Scrisoarea continuă: armele vin din SUA de pe alt continent și războiul poate dura oricât. Pacifistul Waters mai întreabă: era mai bine dacă soțul Zelinsky își respecta promisiunea electorală la alegerile democratice 2019 pace în Donbas și parțial autonomie în Donetsk? Categoric da. Ucraina nu trebuie să lupte până la ultimul soldat, iar galonul de benzină e    tot la 5-6$ pân’la victoria finală a Ucrainei. Cam ăsta este textul scrisorii deschise Waters. Între timp Boris a spus GoodBye Downing Street 10 iar la America urmează el Noiembrie.

Scrisoare deschisă Robin H către Mrs Olena Zelenska. Similitudini. Adică Waters și    Robin H sunt nește pacifiști care se trag de șireturi cu oricine, desigur asta în lumea  ideatică fiindcă așa-i politically correct! Eu voi renunța la pseudonim când aflu locul!

Dacă este așa doamna Olena Zelenska va lua act, în sensul că Robin este de acord cu  celebrul Waters care s-a născut el în Anglia dar acum șade departe de război undeva  Kansas City, America. De acolo le vede pe toate. În ce-l privește pe Robin H tocmai a    venit din America și cu o vedere bună. Amândoi adresăm rugămintea să reflectați la    omul de rând care nu are ambiții fantastice, doar vrea să trăiască și el în pace, fără a    pune zi de zi aceiași întrebare “Dar de ce suntem pedepsiți așa?” Adică cum dv n-ați   văzut la Tv cum femeia simplă își contempla ea casa pe jumătate dărâmată și spunea reporterului ce ați auzit: «Dar de ce suntem pedepsiți așa?» Atenție nu zicea de cine!

Bine bine dle Robin H poate veni răspunsul de la Doamna Zelenska dar cine ești D-ta?

Iaca, aici e chestia. Cine sunt eu? Păi nici eu nu știu, nu știu unde m-am născut, tot ce    știu este că Robin H, adică eu, m-am născut în No Mans Land adică în Țara Nimănui!

Adicătelea oameni buni eu m-am născut în Regatul România, tot în anul 1943 ca și ăl  celebru numit Waters, născut la 6 Septembrie 1943 în Surrey, Anglia, Marea Britanie. Vezi dacă cunoști, ai ce scrie. Iar Dvs, amândoi soții v-ați născut la Krîvîi Rih, Ukraina!

Păi acu vedeți oameni buni? La mine scrie urss/moldova în fapt Jud. Hotin e Ucraina. Localitatea niciun nume. Hoțul l-a schimbat. Liderii lumii ar trebui să negocieze căci  războiul este rău de tot pentru omul de rând: Dacă nu piere, atunci el se veștejește.

Scrisoarea deschisă Robin către Doamna Zelenska zice și Adio la vizitele’n parlament      vine ea și ziua când Ukraina acceptă Pacea negociată, apoi Dl Președinte acceptă ca   teritoriile furate de URSS de la Regatul România și de la Moldova/Basarabia toate să   poarte și numele vechi ăla Românesc așa cum e azi prin toată Europa. Ucraina își va    negocia granița, vrea UE! RobinH va afla și el locul nașterii (cumva ești). Ne știurăm       iar cu toții însă fără război, fără lupta Est/Vest până la ultimul soldat. Do you get it?

Când și visul e realitate Robin cu soții Zelenski vor însemna localitatea RO/MD/UA!

4 Comments

 1. Editorial de pus în ramă, SUPER (B) ! Felicitări !
  Citiți-l pe Robin H cu atenție și veți vedea că are știință, talent și acribie…

  1. Chiar așa? Trebuie întâi preluat de New York Times, sau Washington Post, apoi cu voia …. citim și noi ….

 2. Constantin Medeanu

  Editorial realist, scris de un autor curajos si documentat.
  Isi imaginează cineva că Rusia va putea fi obligată să renunte la Crimeia, implicit la portul Sevastopol ? asta ar insemna să renunte la flota din Marea Neagră.
  Deciziile Rusiei nu pot fi intelese decat daca se au in vedere:
  -existenta Rusiei Kievene, crestinată in 988 de cneazul Vladimir cel Mare;
  -Crimeia din Evul Mediu, împărțită între Rusia Kieveană și Imperiul Bizantin;
  -razboiul Crimean, din 1854, cand Turcia Anglia si Franta au atacat Rusia, cucerind cu dificultate portul Sevastopol, redat Rusiei după tratatul de pace de la Paris;
  – pactizarea tătarilor din Crimeia cu Hitler, fapt pt care multi au fost strămutati după război sau au plecat in alte tări;
  – alipirea Crimeii la Ucraina in 1954, de catre presedintele de origine ucraineană Hrusciov,desi populatia majoritară era rusească;
  – umilirea lui Putin la Conferinta NATO de la Bucuresti (2008), cand cand a participat cu propunerea de a adera Rusia la NATO si de a se creia o zonă dezarmată, in fostele state socialiste; Propunerea a fost ignorată, fiind inlocuită de propunerea de a adera Ucraina si Georgia.*(DECLARAȚIA SUMMIT-ULUI DE LA BUCUREȘTI, pct.23 : ”Salutăm aspirațiile euro – atlantice ale Ucrainei și Georgiei de apartenență la NATO. Am hotrât astăzi că aceste state vor deveni membre ale NATO.”
  – Politica antirusă evidenta după inlăturarea lui Ianukovici prin miscarea Maidan;
  – blocarea canalului Nipru-Crimeia, soldat cu rationalizarea apei si prăbusirea agriculturii in Crimeia;
  – înfiintarea brigazilor Azov, pentru reprimarea rusilor, declarate de SUA cu caracter nazist, după care au fost finantate, instruite și înarmate;
  – Cărţile din Rusia erau interzise în Ucraina încă din anul 2016;
  – interzicerea invatamantului in limba rusă si a altor minoritati in ianuarie 2021;
  – restricţionarea difuzarea la radio şi TV, precum şi interpretarea în spaţiul public a creatiilor artiştilor ruşi;
  – pregatirea si inarmarea Ucrainei după 2014 pt a recuceri Crimeia;
  – declaratia lui Zelinski că nu renunță nici acum la Crimeia; etc….

 3. Comentarii ar fi ele …. Bunăoară reușim a citi Declarația Filosof Andrei Marga, opinie clar înrudită cu Banatul Meu ….

  https://ziarulunirea.ro/video-declaratie-soc-a-profesorului-andrei-marga-la-alba-iulia-ucraina-trebuie-sa-cedeze-romaniei-bucovina-790624/

  Eventual punctăm:

  – Andrei Marga născut tot prin anii WW2, generația fiind învățată să gândească
  – Andrei Marga filosof autentic, necum sorcova de Banat, literații de capitală

  Ardealul este alături de Banat la înălțime. România Mare azi ideatic redivivus

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *