Hristos a Inviat! Mii de timisoreni au luat lumina la Catedrala Mitropolitana

Hristos a Inviat! Mii de timisoreni au luat lumina la Catedrala Mitropolitana

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Zona din fața Catedralei Mitropolitane din centrul Timișoarei a devenit neîncăpătoare, la miezul nopții de sâmbătă, cu prilejul Slujbei de Înviere.

Timișorenii cu mic cu mare au venit în număr  mare și în acest an.  Slujba de Înviere a fost oficiată de ÎPS Ioan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Potrivit rânduielii liturgice, slujba a debutat cu invitația de a lua lumină, continuând, apoi, cu tradiţionala procesiune de înconjurare a sfântului lăcaș timișorean.

În încheierea pelerinajului, de pe esplanada catedralei, mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, referitor la lumina dumnezeiască necreată ce s-a arătat la mormântul lui Hristos și care a luminat întreaga făptură restaurată.

Și în acest an, mai multe eparhii din ţară s-au împărtăşit de Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sâmbătă seara, de către o delegaţie a Patriarhiei Române. De la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă în Transilvania, Moldova, Bucovina și Banat, inclusiv la Timișoara, de o delegație de preoți.

Iubirea lui Hristos este nemărginită. Hristos ne-a iubit și în piroane, pe Crucea de pe Golgota. Sângele care curgea din rănile trupului Său era semnul iubirii Lui nemărginite față de oameni. Noi I-am dat piroane, El ne-a dat sângele iubirii Sale. Noi I-am dat moarte, El ne-a dat viață. Aceasta este taina iubirii pe care ne-a lăsat-o și nouă s-o împlinim față de semenii noștri aici, pe pământ: în loc de piatră, pâine, în loc de ură, iubire. Hristos a murit pe Cruce iubind, nu blestemând, nu urând. Să ne aducem aminte de momentul din Grădina Ghetsimani, atunci când Iuda Iscarioteanul Îl trădează pe Iisus. Și iată ce scrie Sfântul Evanghelist Matei: „Iar vânzătorul, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învățătorule! Și L-a sărutat. Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus și L-au prins”, a fost o mica parte a mesajului lui ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *