Hrana pentru persoanele din Timiș izolate din cauza coronavirusului, asigurată de Mitropolia Banatului

Hrana pentru persoanele din Timiș izolate din cauza coronavirusului, asigurată de Mitropolia Banatului

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
mitropolitul banatului

Persoanele din județul Timiș care sunt izolate din cauza coronavirusului primesc hrană cu sprijinul Mitropoliei Banatului.

Arhiepiscopia Timișoarei arată că instituția, cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a răspuns la toate apelurile venite din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, asigurând hrană caldă şi produse alimentare pentru familiile aflate în izolare în diferite localităţi din judeţul nostru.

Astfel, cu toate că au fost întrerupte cursurile, din cauza coronavirus, personalul administrativ de la cantina Liceului Teologic Sfântul Antim Ivireanul din Timişoara a preparat hrană caldă în aceste zile pentru persoanele afectate de această boală.

Totodată, ÎPS Ioan Selejan s-a implicat şi în procurarea produselor pentru dezinfectarea şcolilor şi a mijloacelor de transport în comun din Timișoara.

Având în vedere protocolul încheiat între Arhiepiscopia Timişoarei şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, facem cunoscut că, eparhia noastră este disponibilă să acorde sprijin pe mai departe pentru solicitările venite din partea autorităţilor locale, astfel încât limitarea răspândirii acestui virus să fie o prioritate atât pentru instituţii, cât şi pentru familii. În acest sens, Părintele Mitropolit recomandă tuturor protopopilor şi preoţilor din Arhiepiscopia Timişoarei să îi cerceteze pe credincioşii din parohiile lor care au nevoie de acest sprijin şi să îndemne pe cât se poate, ca fiecare dintre cei afectaţi sau aflaţi în carantină să fie responsabili de măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică, pentru a se preveni pe cât este posibil răspândirea acestui virus”, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

În acest moment, în județul Timiș sunt izolate la domiciliu un număr de 420 de persoane, iar alte 59 se află în carantină. În total, cinci persoane infectate cu coronavirus sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, însă niciuna nu este din județul nostru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *