Haos in Timis. Carantina anuntata de vineri, valabila de joi

Haos in Timis. Carantina anuntata de vineri, valabila de joi

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

E haos în localitățile din Timiș pentru care s-a aprobat intrarea în carantină. Vorbim despre Becicherecul Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda fără Giarmata Vii, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Moșnița Veche, Albina, Urseni, Rudicica și Pesac. Cele opt localități sunt în carantină pentru următoarele 14 zile.

Prefectura Timiș a anunțat miercuri seara, în jurul orei 23:15 că măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 noiembrie, ora 00:00. Ulterior, în jurul orei 03:45, s-a revenit anunțând că de fapt măsura intră în vigoare din 5 noiembrie, ora 05:00. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a solicitat de la început ca măsura de carantinare a celor opt localități să intre în vigoare de vineri, 6 noiembrie, ora 00:00, însă Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât să se intre din această dimineață.

Masurile întra în vigoare de azi de la ora 5.00, din păcate, nu de la ora 0.00 din data de 6, asa cum am solicitat noi prin Hot. CJSU“, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș. Măsurile au fost publicate în Monitorul Oficial la ora 2 noaptea.

Potrivit IPJ Timiș rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele: centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului; centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este: DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora“, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, locuitorii celor opt localități carantinate vor trebui să aibă declarație pe propria răspundere sau de la angajator. Însă, deocamdată un model de declarație nu a fost făcut public.

Că urmare a instituirii carantinării in cele 8 comune si satele apartinatoare cu exceptia Giarmata Vii, polițiștii, jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor, măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice in baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Astfel, circulația și staționarea in spatii publice a persoanelor este interzisa cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator“, anunță IPJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *