Guvernul sprijina, in sfarsit, proiectul Timisoara 2021

Guvernul sprijina, in sfarsit, proiectul Timisoara 2021

- in Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune pentru Timișoara, care va deține titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. După obținerea, în urmă cu câteva săptămâni, a statului de utilitate publică pentru Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii miercuri, 12 iunie, a fost făcut un nou pas de către Guvern.

Astfel, prin ordonanță de urgență emisă de Guvern miercuri proiectul Timișoara 2021 a primit finanțare prioritară. În total, Guvernul României este dispus să ofere până la 53 de milioane de lei pentru susținerea acestui proiect.

Ordonanța reglementează modul de organizare, desfășurare și finanţare a Programului ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, ca program cultural național. Se stabilește, astfel, un mecanism care să asigure susţinerea finaciară a programului cultural, atât în ceea ce priveşte finanţarea nerambursabilă alocată de Guvern, cât şi cea alocată de către autorităţile administraţiei publice locale. Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, începe implementarea efectivă a proiectelor din dosarul de candidatură, în special a proiectelor de infrastructură culturală și urbană care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2022“, a informat Ministerul Culturii.

Concret, pentru implementarea programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” Guvernul a alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, în cuantum de 52.900.000 lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanțare încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naţionale și Asociația „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul ministerului.

Proiectul adoptat demonstrează, încă o dată, faptul că suntem o echipă, autorități locale și centrale, iar eforturile pentru promovarea Timișoarei sunt susținute de la cel mai înalt nivel. Munca este abia la început și trebuie să fie susținută și după 2021. Îmi doresc să reușim să fructificăm timpul rămas până în anul deținerii acestui titlu și sunt convins că împreună, reușim”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *