Guvernul a alocat doar 12% din banii necesari realizarii centurii Sud a Timisoarei, in 2020

Guvernul a alocat doar 12% din banii necesari realizarii centurii Sud a Timisoarei, in 2020

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
autostrada

Slabe șanse să avem centura sud a Timișoarei finalizată prea curând. Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că a aflat de la șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara că Guvernul PNL a alocat, în 2020, doar 40,5 milioane lei pentru centura sud. Asta înseamnă doar puțin peste 12% din suma totală.

De asemenea, pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Timișoara – Belgrad a fost alocată suma de 1,1 milioane lei, iar pentru racordul la autostrada A1, prin Sânandrei – 23,9 milioane lei.

Sumele sunt cu statutul pe care-l cunoașteți din legea bugetului. Cea mai mare parte din sume provin din fonduri europene pentru aceste obiective și, desigur, sunt și cofinanțările la care este angajat statul român. Proiectele sunt gestionate de CNAIR“, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Cristi Brâncovan a tras un semnal de alarmă, pe Facebook, cu privire la subfinanțarea proiectului centurii de sud a Timișoarei, precizând că “sistemul centralist de la București, prin intermediul guvernului liberal, a alocat pentru 2020 doar 12,5% din fondurile necesare execuției Centurii Sud. În ritmul acesta, cartierele Timișoarei vor rămâne sufocate de către traficul de tranzit încă cel puțin opt ani, în loc de doi ani cât este termenul din contractul de execuție”.